Om oss

Jag som står bakom denna webbplats heter Joachim Almeke, hela syftet med denna webbplats är att jag ska dela med mig av mina erfarenheter och kunskapsöverföra det jag har lärt mig om sökmotoroptimering.

Men först lite historia om mig; bördig ifrån Öland med ett stort intresse för internetmarknadsföring och SEO i synnerhet. Jag har arbetat som SEO-konsult sen 2012 på Viva Media, där innan jobbade jag i reklambranschen, så under hela mitt aktiva arbetsliv har jag alltid jobbat med marknadsföring på olika sätt. Det har blivit ett naturligt steg för mig att gå över till den digitala världen. När jag för första gången kom i kontakt med webbutveckling i början på 2000-talet fastnade jag direkt, jag lärde mig grunderna i webbprogrammering (javascript,html,css,php) men nöjde mig inte att endast göra webben snyggare. En nyfikenhet väcktes i mig. Hur får jag min sida att börja rankar i Google? Eftersom det inte finns någon formell utbildning i hur man får sin hemsida att rankar hos sökmotorerna så sökte jag information i olika SEO-forum men även på Viva Medias  SEO-blogg.

 

Viva Media

Är idag en av Sveriges största digitalbyrå som hjälper över +1000 kunder att synas och verka bättre online. Genom fokus på kompetens, strategiska lösningar, kontinuerlig analys och optimering arbetar Viva Media resultatfokuserat för att nå kundens målsättningar. Bolaget hade en omsättning på 169 Mkr 2015 och verkställande direktör är Magnus Hasselteg.

Arbeta som SEO-konsult

Så småningom fick jag en anställning hos Viva Media som SEO-konsult och har idag en väldigt bredd och djup kunskap om hur Googles algoritm fungerar. För att lyckas med sökmotoroptimering tro jag att man måste vara väldigt nyfiken och våga prova olika sätt och metoder för att lyckas, sökmotoroptimeringsarbetet är en levande process som hela tiden måste vårdas och arbete tar aldrig slut. När man väl har lyckats att driva in trafik till sin webbplats så måste man kunna ta hand om den också. För att lycka att konvertera (CRO) sin trafik behövs analys av sin data i exempelvis Google Analytics. Jag lång erfarenhet av att arbetar i Google Analytics och självklart innehar jag Google Analytics Individual Qualification (IQ). Hoppas ni hitta det ni söker om inte, tvekar inte att ta kontakt med mig.

Kontakta Joachim Almeke
SvenskaSajter.com - gratis länkkatalog för hemsida & blogg
SvenskaLänkar.com - en bra svensk seo-optimerad länkkatalog